iunie 11th, 2024

IVECO lansează, oficial în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

Iveco eDaily este un vehicul complet electric din categoria BEV și este conceput pe baza cerințelor transportatorilor profesioniști și devine soluția fără emisii și fără zgomot în activități de încărcare, livrări, vânzări sau construcții.
Noua autoutilitară electrică este destinată celor care vor să se adapteze noilor nevoi de transport electric și să își optimizeze consumul de resurse specifice flotelor, beneficiind în continuare de caracteristicile unice ale lui IVECO Daily.
eDaily oferă același volum, fără a fi influențat de greutatea bateriilor, aceeași sarcină utilă, agilitate și adaptabilitate ca versiunile sale diesel, oferind beneficiul unor costuri de întreținere cu până la 50% mai mici.

București, 4 iunie 2024
 
IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO eDaily. Acest model de ultimă generație din categoria BEV (Battery Electric Vehicle) este special creat pentru transportatorii profesioniști care doresc să se adapteze noilor cerințe de transport electric și să beneficieze de performanțele și versatilitatea consacrate ale IVECO Daily. Noua platformă de vehicul permite configurarea și utilizarea acestuia pentru o gamă largă de activități. 
 
“IVECO a fost întotdeauna un pionier, concentrându-se nu doar pe îmbunătățirea eficienței pentru clienții săi, ci și pe reducerea emisiilor, aspect extrem de important. Pe drumul schimbării către emisiile zero, vehiculele electrice sunt un element-cheie în abordarea noastră, oferind soluții care nu compromit rentabilitatea sau productivitatea afacerii pentru clienți. Este esențial să dezvoltăm un ecosistem de susținere pentru a facilita extinderea electromobilității și a satisface cererea pieței, dar suntem încrezători că prin lansarea acestui vehicul, pe care nu mă feresc să îl numesc extraordinar, vom continua să susținem parcul verde rulant al României”, a declarat Andrei Gagea, Country Manager IVECO România.
 
 
Același Daily versatil și flexibil, dar electric
Noua platformă sustenabilă IVECO eDaily oferă soluții de tracțiune electrică menite să reducă semnificativ costurile operaționale. Cu module scalabile de baterii de 37 kWh, vehiculul poate fi echipat cu până la patru module, atingând un total de 115 kWh. Acestea asigură o autonomie de până la 400 de kilometri*, oferind flexibilitatea necesară pentru diverse misiuni de transport, de la distribuția „door-to-door” și logistica lanțului frigorific, până la construcții și alte aplicații.
 
IVECO eDaily oferă aceeaşi robusteţe și capacitate de încărcare, unică în segmentul LCV electrice, dar fără restricţii de spațiu, accesibilitate și utilitate. Întreaga gamă este disponibilă în versiune pur electrică, prin multiplele variante de carosare electrificate – furgon, șasiu sau cabină pentru echipaj.
La nivelul punții spate, IVECO eDaily propune două tipuri de configurații. Versiunea simplă, de tip Single Wheel, oferă o capacitate de încărcare între 3,5 și 4,2 tone, în timp ce cea dublă, Twin Wheel, oferă încărcare între 4,2 și 7,2 tone. Vehiculul este proiectat pentru a face față oricăror tipuri de misiuni, menținând aceeași sarcină remorcabilă ca modelele diesel, în vreme ce capacitatea de remorcare este impresionantă, de până la 3,5 tone.
 
De altfel, primul client IVECO eDaily este Transpeco, lider în soluții de transport pentru materialele produselor petroliere – carburant, GPL si butelii. „Până acum, pentru zona București – Ilfov, utilizam un IVECO diesel. De acum, vom folosi IVECO eDaily pentru aprovizionarea clienților. Este primul nostrum eDaily, dar și primul din țară, însă vom continua investițiile în vehicule electrice. Ne bucurăm că în acest demers avem alături IVECO, partenerul nostrum de business, care ne întelege perfect nevoile de transport”, a declarat Dragoș Gâdoiu, CEO Transpeco.
 
Soluţii PTO electrice optimizate pentru toate aplicaţiile
Sunt disponibile diferite tipuri de ePTO, până la 15 kW, care asigură energia necesară pentru refrigerare, macarale, alte suprastructuri sau prize electrice. Puterea furnizată de baterii face posibilă folosirea ePTO în toate condiţiile, chair şi atunci când vehiculul este oprit. Prin opțiuni suplimentare de configurare, este disponibilă o priză mecanică de putere suplimentară, pentru aplicaţii grele.
 
Motorizare capabilă și încărcare eficientă pentru performanță în orice misiune
Vehiculul IVECO eDaily este echipat cu un motor puternic, de 140 kW, care permite atingerea unei viteze maxime de 120 km/h în 35 de secunde și care oferă performanța necesară pentru utilizare extra-urbană. Mai mult, satorită sistemului unic Hi-Power, deblochează un plus de putere. În modul POWER, utilizatorii pot accesa o rezervă temporară de putere suplimentară, pentru performanţe de top în misiuni dificile, pentru depăşirea unui alt vehicul sau pentru urcarea unei rampe abrupte de până la 30%. Pentru situațiile în care întreaga putere a vehiculului nu este necesară, modul Eco optimizează consumul de energie. 
În ceea ce privește încărcarea, sunt disponibile multiple opțiuni: la 11/22 kW, situație în care încărcarea completă a unei baterii în două ore, sau până la 80 kW, care permite încărcare în 30 de minute pentru 100 de kilometri. 
 
Conectivitate avansată pentru confort, siguranță și monitorizare
eDAILY reprezintă mai mult decât un vehicul: este un ecosistem în care vehiculul, infrastructura şi serviciile sunt interconectate digital. Acest lucru permite clienţilor să îşi găsească propria cale către electromobilitate, maximizând energia şi ușurința în utilizare. 
De exemplu, IVECO eDaily vine echipat cu sisteme avansate de monitorizare și opțiuni de control de la distanță pentru încărcare și pre-condiționate a cabinei. Controlul inteligent al încărcării permite permite încărcărea în cele mai convenabile intervale. Controlul climatizării de la distanţă permite ca vehiculul să atingă temperatura ideală în cabină înainte de deconectarea de la priză. Mai mult, modurile Driving şi Regenerative pot fi pre-setate de către managerul de flotă, pentru optimizarea consumului de energie. Monitorizarea consumului de energie calculează absorbția energetică în fiecare moment (luând în considerare şi utilizarea ePTO) şi oferă rapoarte detaliate în privinţa energiei consumate versus distanţa parcursă. și climatizare. Aceste funcționalități avansate ajută la optimizarea autonomiei și disponibilității vehiculului, oferind utilizatorilor un control complet asupra operațiunilor zilnice. 
Pentru eficiență și productivitate de top, eDaily propune soluții precum:
navigație inteligentă care propune cele mai bune rute și prin care managerii de flotă pot localiza vehiculele și le monitoriza statusul,
aplicație eDaily Routing care interacționează cu vehiculul pentru a previziona, cu cea mai mare precizie din clasă, autonomia, încărcarea necesară și timpul exact de sosire, inclusiv cu o oprire pentru încărcare,
alerte de asigurare a autonomiei care informeaza managerul în mod proactiv despre nivelul de încărcare aflat la limite inferioare sau despre probleme care afectează procesul de încărcare,
portal IVECO ON cu management de flote și funcții API.
 
*Informațiile prezentate în acest site se bazează pe cele mai bune date disponibile obținute în urma testelor și simulărilor interne ale Iveco Group, în așteptarea omologării vehiculului. Prin urmare informațiile privind disponibilitatea și caracteristicile pot fi supuse modificărilor. Valorile omologate oficial vor fi publicate mai aproape de data vânzării vehiculului. În plus, datele pot varia din cauza mai multor factori (de exemplu: carosarea, stilul de condus, condițiile meteorologice, misiune, starea vehiculului, vârsta și starea bateriei).
 
 
IVECO
 
Brandul IVECO face parte din Iveco Group N.V. (EXM: IVG) care proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule adecvate pentru orice tip de caroserie.
Inovează în mod constant și își extinde portofoliul de produse pentru a oferi fiecărui client vehiculul care se potrivește exact misiunii sale. Oferta sa completă este concepută în funcție de nevoile șoferului pentru a oferi o experiență excelentă, cu accent pe siguranță și confort. O gamă largă de servicii digitale avansate, bazate pe conectivitate, dezvoltate pentru a ajuta proprietarii de flote să își administreze eficient flota, îmbunătățește soluția completă de transport IVECO. IVECO își urmărește strategia de decarbonizare printr-o abordare multienergetică care include dezvoltarea în continuare a tehnologiilor bio-metan, electrice cu baterii și cu pile de combustie.
IVECO operează 7 uzine de producție și 8 centre de cercetare și dezvoltare. Contează pe 3 500 de puncte de vânzare și service în peste 160 de țări, care garantează asistență tehnică oriunde se află un vehicul IVECO.
IVECO conduce pe drumul schimbării, impulsionând transformarea industriei transporturilor, propulsată de ambiția de a fi cel mai de încredere partener și jucător complet pentru clienții săi.
 
zurück