noiembrie 16th, 2023

IVECO “conduce electric” prin Europa, alături de Metallica, în turneul mondial M72

·         IVECO încheie un parteneriat cu Metallica, susținând celebra trupă în toată faza europeană a turneului mondial M72, cu camioane și microbuze electrice și pe gaz natural.

·         Cu vehiculele sale cu emisii scăzute și zero, IVECO va contribui la obiectivul trupei, acela de a-și reduce amprenta de carbon, oferind o experiență de spectacol sustenabilă, concert după concert.

 

·         Parteneriatul dintre IVECO și Metallica se bazează pe valori fundamentale comune de sustenabilitate a mediului și responsabilitate socială.

Torino, 16 noiembrie 2023

 

În timpul evenimentului de lansare a gamei sale complete, la Barcelona, IVECO a anunțat parteneriatul istoric cu trupa Metallica, membră a Rock & Roll Hall Of Famers. Brandul va susține trupa în timpul etapei europene a turneului M72 World Tour, în perioada mai-iulie 2024. Camioanele și microbuzele electrice și pe gaz natural IVECO se vor alătura, astfel, caravanei Metallica, asigurând transportul membrilor trupei și al echipamentului acestora către Munchen, Helsinki, Copenhaga, Varșovia și Madrid, orașele care vor găzdui turneul european. Anunțul s-a încheiat cu videoclipul oficial de lansare a noii game complete IVECO, animat de coloana sonoră "electrizantă" a hitului "It's Electric" al trupei Metallica.

 

Luca Sra, Președinte, Truck Business Unit, Iveco Group, a declarat: "Lansarea gamei complete IVECO 2024 este o etapă unică în istoria noastră, care deschide un capitol interesant, alimentat de noua noastră energie. Nu putea exista un moment mai bun pentru a anunța un parteneriat cu adevărat electrizant. Suntem foarte fericiți să rulăm "pe autostradă" cu această trupă și acest echipaj uimitor, la bordul vehiculelor noastre cu propulsie alternativă, animați de vocația noastră comună de a sprijini cauzele sustenabile și de a împinge limitele spre o lume mai bună."

 

IVECO va pune la dispoziție camioanele heavy-duty S-eWay și S-Way Metallica Special Edition electrice și pe gaz natural, personalizate cu un imprimeu special conceput în culorile bine-cunoscutului album 72 Seasons al trupei. Caroseria neagră mată poartă emblematicul logo Metallica. Microbuzele eDaily și Daily Natural Gas, cu același design Special Edition Metallica, vor asigura transportul întregii echipe pe parcursul turneului. Vehiculele "verzi" vor contribui la obiectivul Metallica de a-și reduce amprenta de carbon, oferind o experiență de spectacol sustenabilă, concert după concert.

Și șoferii vor putea fi parte din această inițiativă, aceștia fiind invitați, indiferent de brandul vehiculului lor, să trimită videoclipuri în care se perfecționează în interpretarea muzicii Metallica. Cei mai buni vor fi recompensați cu bilete la concert.

 

IVECO și Metallica împărtășesc același interes față de protecția mediului și responsabilitatea socială. IVECO este cunoscut pentru angajamentul său în transportul ecologic, prin investiții de lungă durată în soluții de propulsie alternative. Ca parte a Grupului Iveco, brandul și-a asumat să atingă neutralitatea carbonului până în 2040 și va continua să susțină comunitățile afectate de dezastre naturale și război, să desfășoare programe de formare pentru tinerii vulnerabili și să doneze pentru a hrăni persoanele nevoiașe. Aceste programe se aliniază perfect cu inițiativele fundației Metallica, "All Within My Hands", care sprijină băncile locale de alimente în timpul turneelor, derulează inițiative de educație a forței de muncă în colaborare cu colegii comunitare și contribuie la eforturile de ajutor în caz de dezastre.

 

Doi parteneri mână în mână, pentru un viitor mai bun.

zurück