noiembrie 16th, 2023

IVECO, alături de clienți pe drumul electromobilității cu gamele sale IVECO S-eWay și eDaily

• IVECO prezintă oferta sa de vehicule electrice grele și ușoare: primul camion electric de mare tonaj fabricat integral de IVECO, S-eWay, și cu gama îmbunătățită eDaily.

• Camionul greu IVECO S-eWay dispune de o autonomie de până la 500 km și capacități de încărcare rapidă de 350 kW, furnizând o soluție pentru aplicații regionale și pentru o mare parte a misiunilor vocaționale artic 4x2.

• Noua tehnologie a cabinei încorporează un cluster complet digital și infotainment integrat atât pentru IVECO S-eWay, cât și pentru eDaily.

• eDaily poate fi acum echipat opțional cu 4 baterii (148 kWh) care oferă o autonomie de până la 240 km pe un șasiu-cabină de 7,2t GVW, ceea ce îl face potrivit pentru misiuni profesionale.

• ePTO pe eDaily supraalimentat la 50 kW, lider în clasa sa, pentru o putere maximă la bord care să răspundă nevoilor aplicațiilor specializate.

Torino, 16 noiembrie 2023

Dintotdeauna un pionier al combustibililor alternativi, IVECO și-a ajutat clienții în creșterea eficienței, reducând, în același timp, emisiile. Pe drumul schimbării către emisiile zero, vehiculele electrice sunt un element-cheie în abordarea multienergetică, oferind soluții care nu compromit rentabilitatea sau productivitatea afacerii pentru clienți. Aceasta este și ceea ce oferă noul IVECO S-eWay - primul camion electric heavy-duty, fabricat integral de IVECO - și eDaily îmbunătățit.

Lumea asistă la o tranziție rapidă către mobilitatea electrică, iar industria vehiculelor comerciale este o parte esențială a acestei schimbări. Începând cu 2019, vânzările de camioane electrice s-au triplat de la an la an, iar numărul lor continuă să crească. Un ecosistem de susținere este esențial pentru a permite faza de extindere a electromobilității și pentru a satisface cererea de pe piață. De aceea, IVECO și-a extins portofoliul de servicii de electromobilitate, integrând soluții special concepute pentru vehiculele electrice cu baterie (BEV): o combinație inovatoare de produse, servicii și modele de afaceri pentru a susține pe deplin clienții în tranziția către vehiculele electrice.

 

IVECO S-eWay este "electric prin natura sa" și pregătit pentru misiuni grele

Capabil să satisfacă o selecție extinsă de misiuni, cum ar fi de la un hub la altul sau de la un hub la un oraș, IVECO S-eWay, un vehicul complet electric, are o autonomie de până la 500 km. Acest vehicul este alimentat de un sistem inovator de baterii format din nouă baterii de 82 kWh, totalizând 738 kWh.

Cu o încărcare rapidă de până la 350 kW, S-eWay poate reîncărca 80% din SOC-ul bateriei în 90 de minute. Aceste baterii au fost testate în condiții reale, confruntându-se cu temperaturi extreme de la -30 la +50°C pentru a perfecționa sistemul avansat de management termic.

Tractorul 4x2 S-eWay este propulsat de un eAxle cu două motoare de la FPT Industrial, brandul-soră al IVECO specializat în tehnologii avansate de propulsie, care produce o putere continuă de 480 kW și un cuplu de 1.800 Nm. Nu numai că eAxle garantează cele mai bune performanțe dinamice din clasa sa, dar designul său compact permite ca toate modulele bateriei să se afle în interiorul șasiului - eliminând necesitatea unui "rucsac" pentru baterii pe cabină. Acest ambalaj le permite operatorilor IVECO S-eWay să profite la maximum de lungimea remorcii și să reducă la minimum cercul de întoarcere. Șase moduri de rulare cu frânare regenerativă vor contribui la maximizarea eficienței, oferind în același timp șoferului un control mai mare asupra comportamentului trenului de rulare.

Cabina spațioasă oferă niveluri impresionante de depozitare, cu accent pe ergonomie și tehnologie. Un display digital impresionant de 12.8 inch a fost conceput pentru a reda informațiile cele mai relevante, cu scopul de a reduce încărcarea cognitivă.

Un ecran de infotainment de 17 inch, de clasă superioară, furnizează o interfață de utilizator bogată și ușor de navigat datorită pictogramelor mai mari. Un sistem de navigație specific pentru camioane grele evidențiază restricțiile de rută în funcție de greutatea remorcii, dimensiunea încărcăturii și clasificarea materialelor periculoase.

 

„Mai mult decât electric”, eDaily se mândrește acum cu un ePTO de 50 kW și o a patra opțiune de baterie pentru un plus de versatilitate

eDaily este renumit pentru tehnologia sa inovatoare de baterii modulare, care îi conferă o autonomie de până la 400 km în condiții reale de utilizare în mediul urban, iar o a patra baterie poate fi acum configurată pe modelele cu șasiu-cabină de 7,2 tone GVW 5100 mm 72C. Extinderea capacității bateriei la 148 kWh permite o autonomie de până la 240 km. Modelele IVECO eDaily cu trei și patru baterii beneficiază, de asemenea, de o încărcare rapidă mai rapidă de 115 kW, care asigură o autonomie de 100 km în doar 20 de minute. În plus, vehiculele cu șasiu-cabină beneficiază de flexibilitatea unui port de încărcare opțional, montat lateral pentru a optimiza confortul șoferilor.

Capacitățile ePTO de neegalat de 15 kW ale modelului eDaily au fost, de asemenea, extinse, oferind acum o putere excepțională de 50 kW în formele ePTO de înaltă tensiune și mecanice. Această creștere semnificativă a puterii poate oferi acum o soluție cu emisii zero pentru echipamentele utilizate în misiuni specializate solicitante, cum ar fi curățarea rigolelor, stingerea incendiilor, curățarea zăpezii, colectarea gunoiului și altele.

Combinând display-ul digital dinamic al Daily-ului și un ecran multimedia impresionant, noul eDaily oferă acum soluții de Smart Routing fie prin noul sistem de infotainment, fie prin aplicația eDaily Routing. Acest lucru permite șoferului să verifice gama estimată cu sistemul care oferă sfaturi cu privire la momentul în care este necesară o încărcare intermediară, luând în considerare ruta și estimările de distanță prin inteligență artificială.

De asemenea, funcționalitatea a fost îmbogățită pentru șoferi și managerii de flotă cu controale eRemote care gestionează de la distanță setările vehiculului prin intermediul aplicației Easy Daily sau prin portalul IVECO ON. Managerul de flotă poate verifica de la distanță starea funcțiilor vehiculului, cum ar fi setările Hi-Matic și Eco Mode, având posibilitatea de a le bloca pentru a asigura eficiența maximă a combustibilului în timpul operațiunilor. Această funcție permite acum controlul la distanță al setărilor ADAS, asigurând siguranța activă și pasivă a vehiculului.

 

Serviciile IVECO: soluții complete de mobilitate adaptate nevoilor clienților

IVECO S-eWay și eDaily vin cu un portofoliu holistic de servicii dezvoltate pentru a îmbunătăți productivitatea și rentabilitatea afacerilor clienților, maximizând disponibilitatea și eficiența vehiculelor, siguranța șoferului și protecția mediului. Scopul este de a oferi clienților o soluție de mobilitate completă care să se potrivească perfect cerințelor lor.

Serviciile eMobility sunt concepute pentru a facilita tranziția către mobilitatea electrică, crescând productivitatea, reducând costurile totale de operare și maximizând autonomia și eficiența energetică a vehiculului. Serviciile Uptime vizează minimizarea timpului în care vehiculul este inactiv, evitând opriri neprevăzute prin monitorizare în timp real, diagnosticare la distanță și programe de mentenanță. Serviciile de Productivitate și Eficiență / Productivity & Efficiency ajută clienții să reducă consumul de combustibil, să optimizeze rutele și să îmbunătățească stilul de conducere. Serviciile de Îngrijire a Șoferului și Siguranță & Securitate / Driver Care and Safety & Security sunt concepute pentru a promova comportamentul de conducere mai sigur, monitorizarea performanței șoferului și creșterea siguranței. Piese și accesorii / Parts & Accessories oferă o gamă extinsă pentru personalizarea vehiculului. În plus, IVECO CAPITAL oferă clienților o soluție financiară cuprinzătoare, inclusiv servicii de finanțare, leasing și asigurări pe toate piețele.

Abordarea modulară a serviciilor IVECO face mai ușor pentru clienți să își ajusteze serviciile în funcție de cerințele lor specifice. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților săi, IVECO a creat anumite pachete de servicii, începând cu pachetul eStart, conceput pentru a simplifica gestionarea vehiculelor, utilizând portalul IVECO ON pentru monitorizarea vehiculului și optimizarea eficienței flotei, Uptime Monitoring & Management pentru maximizarea conectivității eDaily și noua aplicație Easy Daily pentru a face viața șoferului mai ușoară.

Clienții eDaily își pot personaliza soluția de servicii cu o gamă de pachete premium. ePRO include aplicația de rutare și gestionarea eCharge pentru un sprijin complet în ceea ce privește reîncărcarea publică și maximizarea eficienței vehiculelor. eFLEET include ePRO și raportarea, cum ar fi e-reportul profesional și raportul de siguranță, pentru a promova un stil de conducere mai eficient și mai sigur.

 

IVECO

Brandul IVECO face parte din Iveco Group N.V. (EXM: IVG) care proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule adecvate pentru orice tip de caroserie.

Inovează în mod constant și își extinde portofoliul de produse pentru a oferi fiecărui client vehiculul care se potrivește exact misiunii sale. Oferta sa completă este concepută în funcție de nevoile șoferului pentru a oferi o experiență excelentă, cu accent pe siguranță și confort. O gamă largă de servicii digitale avansate, bazate pe conectivitate, dezvoltate pentru a ajuta proprietarii de flote să își administreze eficient flota, îmbunătățește soluția completă de transport IVECO. 

IVECO își urmărește strategia de decarbonizare printr-o abordare multienergetică care include dezvoltarea în continuare a tehnologiilor bio-metan, electrice cu baterii și cu pile de combustie.

IVECO operează 6 uzine de producție și 7 centre de cercetare și dezvoltare. Contează pe 3 500 de puncte de vânzare și service în peste 160 de țări, care garantează asistență tehnică oriunde se află un vehicul IVECO.

IVECO conduce pe drumul schimbării, impulsionând transformarea industriei transporturilor, propulsată de ambiția de a fi cel mai de încredere partener și jucător complet pentru clienții săi.

zurück