noiembrie 16th, 2023

FII SCHIMBAREA: IVECO se îndreaptă spre viitor prin reînnoirea întregii sale oferte de produse și servicii

•  IVECO Services marchează un mare pas înainte pe drumul servitizării, extinderea constantă a portofoliului de servicii și produse aftermarket create pentru a permite clienților să își gestioneze afacerea în mod eficient și să-și crească competitivitatea, rentabilitatea și sustenabilitatea prin soluții de mobilitate adaptate fiecărei misiuni.

•  Abordarea modulară a Serviciilor IVECO permite clienților să își potrivească cât mai bine serviciile cu obiectivele de afaceri și cerințele operaționale.

 

•  O serie de noi servicii digitale alimentate de platforma IVECO ON și aplicațiile pentru șoferi IVECO contribuie la maximizarea eficienței vehiculului, siguranței șoferului și protecției mediului.

Torino, 16 noiembrie 2023

 

IVECO a făcut pași importanți în călătoria sa de servitizare către un nou model de afaceri care acoperă toate oportunitățile oferite de tehnologia digitale. De curând, IVECO a prezentat noul său brand-umbrelă dedicat portofoliul de servicii și produse inovatoare post-vânzare: IVECO Services. Această ofertă modulară, orientată către client, a fost dezvoltată pentru a furniza soluții de mobilitate personalizate, care ajută operatorii de transport să-și desfășoare afacerea cu ușurință și să o facă mai competitivă, rentabilă și sustenabilă.

 

IVECO își propune să creeze o soluție de transport orientată către client, constând în vehicule de ultimă generație, împreună cu un set de servicii adaptate cerințelor specifice de operare și afaceri. În acest sens, IVECO Services nu sprijină doar afacerile clienților, ci include și o serie de caracteristici dedicate șoferilor, concepute pentru a le oferi confortul și starea de bine atât de necesare pe parcursul misiunilor. Noi servicii digitale au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți viața și munca șoferilor la bord și pentru a le permite managerilor de flote să-și gestioneze flota eficient, să crească disponibilitatea vehiculelor și să îmbunătățească siguranța șoferilor.

 

Soluții complete concepute pentru a spori productivitatea, rentabilitatea, siguranța și starea de bine șoferilor.

 

Portofoliul holistic IVECO Services acoperă diferitele arii de activitate ale clienților și provocările lor de afaceri. Scopul IVECO este de a ajuta clienții să-și sporească productivitatea și rentabilitatea prin maximizarea disponibilității și eficienței vehiculelor lor, creșterea siguranței șoferilor și protecția mediului.

 

Serviciile Uptime folosesc conectivitatea pentru a maximiza disponibilitatea vehiculului, evitând opririle neplanificate prin monitorizare în timp real cu ajutorul IVECO Customer Uptime Center și al rețelei de dealeri, diagnoza la distanță și planificarea mentenanței și a reparațiilor.

 

Serviciile Productivity & Efficiency ajută clienții să reducă consumul de combustibil, să optimizeze rutele vehiculelor și să îmbunătățească stilul de conducere al șoferilor prin raportarea și analiza performanței vehiculelor. Acest lucru le permite să-și sporească productivitatea în afaceri, reducând, în același timp, costurile de operare.

 

Serviciile Driver Care și Safety & Security services sunt concepute pentru a promova un stil de conducere mai sigur, analizând performanța șoferilor pentru a le îmbunătăți siguranța și pentru a face experiența pe drum mai ușoară și mai confortabilă.

 

IVECO a dezvoltat, de asemenea, un portofoliu complet de servicii dedicate pentru a oferi clienților o tranziție ușoară către transportul cu emisii zero, cu vehiculele cu propulsie electrică. Serviciile eMobility îi vor ajuta să-și planifice rutele și planurile de încărcare pentru nevoile lor specifice și să maximizeze autonomia vehiculului cu ajutorul comenzilor la distanță. Alertele privind starea de încărcare rămasă a vehiculului le vor permite să-și optimizeze disponibilitatea și eficiența energetică.

 

Noile servicii și funcții digitale asigurate de IVECO ON și de aplicațiile pentru șoferi (Driver Apps)

 

Conectivitatea, elementul central în evoluția IVECO, furnizor de soluții complete de mobilitate, se regăsește întrutotul în portofoliul extins IVECO Services. IVECO și-a extins constant oferta digitală și de conectivitate prin adăugarea de noi funcționalități care acoperă o gamă largă de nevoi ale clienților. Noile servicii digitale sunt dezvoltate pentru a sprijini clienții la bord, dar și în afara vehiculelor, prin intermediul portalului IVECO ON și al aplicațiilor pentru șoferi.

 

De la lansarea sa în 2021, portalul IVECO ON a evoluat pentru a deveni centrul operațional al clienților, dezvoltat pentru a-i sprijini atât în activitățile lor de afaceri, cât și în cele operaționale. Acesta le permite să monitorizeze și să-și gestioneze vehiculele pentru a le crește eficiența și disponibilitatea. De asemenea, le asigură controlul asupra afacerii prin simplificarea, gestionarea și reducerea administrării. În timp, vor fi adăugate noi funcționalități pentru a-i ajuta să lucreze mai eficient. Aplicațiile pentru șoferi au, și ele, un rol tot mai important pentru șoferi, îmbunătățindu-le viața la bord.

 

Portalul IVECO ON oferă accesarea către Comenzile de la distanță (Remote), care le permite managerilor de flotă să seteze parametri specifici ce nu pot fi anulați de șoferi. Cu funcția Driving Mode, pot seta și bloca Modul Eco (Eco Mode), asigurându-se că flota lor funcționează eficient, maximizând economiile de combustibil. Managerii de flote pot accesa, de asemenea, setările ADAS de la distanță pentru a ajusta fiecare funcție sau pentru a selecta opțiunea "siguranță maximă", sprijinind șoferii și contribuind la siguranța rutieră.

 

Managerii de flote și proprietarii de vehicule vor avea acces la noul serviciu de Prognoză a Uzurii Anvelopelor (Tire Wear Prediction) dezvoltat în colaborare cu Bridgestone pentru IVECO S-Way și compatibil cu toate mărcile premium de anvelope.

 

Preocuparea pentru șoferi este pe deplin reflectată de serviciile digitale. IVECO Driver Pal, companionul vocal de bord, construit pe tehnologia Amazon Web Services (AWS) și caracteristicile Alexa, a fost acum complet integrat pentru a oferi o interfață mai intuitivă și prietenoasă cu utilizatorii și pentru a permite gestionarea funcționalităților folosind comenzi vocale. Tehnologia Alexa va fi încorporată în sistemul de infotainment al vehiculului, astfel încât șoferii nu au nevoie de un dispozitiv mobil suplimentar pentru a avea o experiență completă în vehicul. Informațiile în timp real sunt afișate clar pe ecranul vehiculului, contribuind la confortul șoferului și îmbogățind interacțiunea vocală.

 

Mai mult, IVECO a reînnoit aplicațiile pentru șoferi, introducând îmbunătățiri pentru aplicațiile Easy Way și Easy Daily, dezvoltate pe baza feedback-ului clienților - și lansarea primei aplicații pentru Eurocargo: aplicația Easy Cargo. Noile caracteristici includ capacitatea de a utiliza dispozitivul mobil al șoferului pentru a opera programări multiple de climatizare și comenzi ale cabinei din interior sau de la distanță. O nouă funcție Digital Pre-departure Checklist va ajuta șoferii de flotă la începutul călătoriei, facilitând furnizarea informațiilor necesare, cum ar fi modelul, numărul de înmatriculare, verificarea tahografului sau starea anvelopelor și eliminând documentația. Aplicația Easy Daily updatată introduce și o caracteristică de Setare a Profilului bine primită de șoferii de flotă care utilizează mai mult de un vehicul: aceștia vor putea să-și preconfigureze propriile opțiuni ADAS pe aplicația lor și, la trecerea la alt vehicul, toți parametrii se vor ajusta automat fără intervenție manuală.

 

Preocuparea IVECO pentru șoferi acoperă și sănătatea și siguranța acestora, cu noul serviciu Driver’s Health Monitoring care va fi introdus în 2024. Prin intermediul unui widget în aplicația Easy Way și a unui ceas inteligent certificat medical, sunt monitorizate semnele vitale cheie ale șoferului, cum ar fi ritmul cardiac, ECG-ul, saturarea cu oxigen și calitatea somnului. Aceste date sunt colectate, combinate și procesate cu ajutorul algoritmilor generați de inteligență artificială, cu scopul de a preveni evenimente de sănătate neașteptate, cum ar fi atacurile de cord, și de a îmbunătăți siguranța rutieră. Datele sunt corelate cu stilul de conducere pentru a ajuta șoferii să evite condițiile periculoase și accidentele rutiere, printr-un sistemul proactiv de alerta si recomandari.

 

O abordare modulară pentru o soluție adaptată fiecărei misiuni

 

 

Abordarea modulară a IVECO face mult mai ușoară pentru clienți alegerea celor mai potrivite servicii. În acest sens, Start Pack reprezintă un pachet de servicii creat în întâmpinarea dorințelor clienților, având ca exemplu experiențele anterioare și fiind adaptat nevoilor acestora. Clienții pot, de asemenea, personaliza soluția de servicii prin alegerea de pachete premium, fiecare axat pe un aspect anume al operațiunilor lor: Productivitate Uptime Plus, Siguranță și Asistent Șofer. Pachetele disponibile pentru fiecare gamă de vehicule - Ușoare, Medii, Grele și vehicule electrice - variază pentru a se adapta diferitelor cerințe de misiune și afaceri. Clienții pot personaliza și mai mult soluția lor cu servicii, precum contractele de Mentenanță și Reparații, extensia pentru asistentul vocal IVECO Driver Pal sau Astrata Fleet Management, care pot fi achiziționate separat.

zurück